I det følgende er samlet nogle udtalelser fra klienter, som har gået hos mig. Udtalelserne kan måske danne et billede af, om det er hos mig, du kan få hjælp til de udfordringer, du står overfor. Udtalelserne er anonyme og inddraget med samtykke fra de pågældende klienter. Tusind tak til jer alle for jeres bidrag. Det har været berigende, lærerigt og livsbekræftende for mig at møde jer.

Henvendelsesårsag: Stress

Jeg har lært rigtig meget på trods af, at jeg ikke mente, jeg havde behov for en psykolog. Jeg har lært at lytte til mig selv og mærke mine behov. Jeg er blevet bedre til at sige fra og vælge ting, der gør mig i godt humør. Vælge ting der giver energi og vælge dem fra, der kræver det hele. Jeg forstår nu virkelig, hvor vigtigt det er, at der er balance mellem arbejdslivet, privatlivet og mit sociale liv. Jeg ved også, at jeg har brug for udfordringer i mit job, så jeg kan ikke bare ”træde” helt tilbage karrieremæssigt, som jeg måske troede var løsningen. Tusind tak. Kvinde 34 år.

Henvendelsesårsag: Stress

Josefine har hjulpet mig, da jeg kom med stress. Hun har givet mig redskaber, som jeg bruger hver dag. Når jeg får brug for det, vil jeg ”hitte” nogle ting frem, som jeg kan bruge resten af livet. Hun er en god psykolog med erfaring, og hun har naturlig menneskelig indsigt. Jeg kan kun anbefale Josefine, hvis man, som jeg, står og har brug for en god psykolog. Kvinde 44 år.

Henvendelsesårsag: Depression

At gå hos Josefine har hjulpet mig til at ændre mine tanker, handlemønstre og givet mig værktøjer til at komme ud af depressionen samt værktøjer til, hvordan jeg skal handle fremover. Jeg har været rigtig glad for at have gået ved Josefine og følt mig rigtig tryg. Jeg vil helt klart vende tilbage, såfremt jeg skulle møde nye udfordringer, som lige skal vendes med Josefine : ). Tusind tak for alt ! Kvinde 25 år.

Henvendelsesårsag: Angst

Der var opstået nogle problemer i mit liv, som virkelig hæmmede min hverdag i svær grad. At tale med en psykolog om det, har virkelig gjort en stor forskel. Der er blevet sat ord på problemerne, og ved hjælp af forskellige redskaber har jeg fået arbejdet mig ud af de ting, der hæmmede min hverdag. Jeg er blevet bevidst om, hvilke faresignaler jeg skal være opmærksom på for at undgå disse problemer. Jeg føler virkelig, jeg har fået mit ”normale” liv tilbage : ). Kvinde 35 år.

Henvendelsesårsag: Coaching

Når man er kørt fast i det samme spor, er det meget rart at få set tingene fra et andet perspektiv. Og hermed et skub i den rigtige retning. Det fik jeg hos Josefine. Kvinde 17 år.

Henvendelsesårsag: Ikke angivet

Forløbet har hjulpet mig meget. Det har givet mig en større forståelse af mig selv og mine tanker og lært at se på virkeligheden med andre øjne – mere realistiske. Jeg er blevet et mere helt menneske og har indset, at jeg ikke er den eneste i verden med de problemer/udfordringer, jeg har haft. Josefine har været fantastisk og har kunnet læse mig og fundet de metoder, som har virket på mig og hjulpet mig. Mange tak!! Kvinde 32 år.

Henvendelsesårsag: Overfald/angst

Da jeg første gang kom hos Josefine, var jeg ikke i stand til at cykle alene, jeg var bange og frygtede, hvad der kunne ske. At komme her har givet mig redskaber til igen at have fokus på de begivenheder, der betyder noget for mig, frem for transporten derhen. At blive hørt og blive hjulpet har givet mig redskaber til at få min normale hverdag tilbage. TAK! Kvinde 20 år.

Henvendelsesårsag: Stress/arbejdsrelateret

Kære Josefine. Tusind tak for din store hjælp i forbindelse med mit sygdomsforløb. Det har været rigtigt dejligt at tale med dig, og du har virkelig lært mig at sætte grænser og sige fra både på arbejdet og i mit liv uden for jobbet. Du er så fantastisk naturlig og rolig – man føler sig tryg i dit selvskab. Jeg havde aldrig troet, at jeg ville få så meget ud af at gå til psykolog – det er overraskende og bestemt ikke sidste gang, jeg gør det. Tak for din måde at være på. Kærlig hilsen Kvinde 28 år.

Henvendelsesårsag: Stress/angst

Ta’ ikke fejl!!! Det har været hårdt arbejde. Ingen nemme løsninger, men en gradvis genopbygning. At skulle ”skoles” og bryde med egne mønstre har nok været den sværeste øvelse. Opsummeret har det været en positiv oplevelse, og resultatet har været højere selvværd samt styr på tankerne. Mand 46 år.

Henvendelsesårsag: Stress/arbejdsrelateret

Josefine er et meget varmt og medfølende menneske og har en fantastisk evne til at indleve sig i personen og dennes problemstillinger, og dermed kommer samtalen meget lettere i gang. Der er ingen distance, og man føler sig tryg med det samme. Mine samtaler med Josefine har givet mig en afklaring i mit videre forløb arbejdsmæssigt og privat. Jeg har absolut følt mig lyttet til, og der har været en ægte interesse. Mange problemstillinger er blevet vendt, og Josefine har fået aktiveret alternative tanker hos mig, som jeg fortsat arbejder med og altid vil huske at bruge. Jeg kan varmt anbefale Josefine. Kvinde 61 år.

Henvendelsesårsag: Søvnvanskeligheder

Jeg har været rigtig glad for at gå hos Josefine. Hun har både formået at hjælpe mig godt på vej og samtidig gjort vores samtaler underholdende og afslappede. Det betyder meget, at jeg har kunnet være mig selv og føle mig hjemme, når jeg snakkede med hende. Aller vigtigst er dog, at jeg på flere områder ser verden med nye øjne. Nu tror og håber jeg, at jeg er klar til at gå resten af vejen selv gennem øvelse og opmærksomhed. Mand 37 år.

Henvendelsesårsag: Sorg/angst/mindreværd

Min psykolog gennem 1 år har virkelig hjulpet mig. Hun har været enestående til at lytte og vejlede mig – givet mig nogle redskaber. Da jeg startede, var jeg et dybt ulykkeligt menneske fyldt med sorg, angst og mindreværd. I dag føler jeg selv, jeg har det rigtigt godt og kan komme videre med mit liv. De kærligste hilsener. Kvinde 73 år.

Henvendelsesårsag: Mobning/arbejdsrelateret

Det viste sig, at selv om henvendelsen tog udgangspunkt i en meget konkret situation, havde terapien mange følgevirkninger, som også blev håndteret. Jeg blev derfor i forløbet langt mere bevidst omkring mit reaktionsmønster – også i situationer, som jeg ikke umiddelbart troede kunne føres tilbage til mobningen på arbejdspladsen. Jeg følte således, at jeg blev behandlet som et ”helt” menneske og ikke udelukkende på baggrund af, at min chef havde chikaneret mig gennem måneder. Med de rette redskaber fra psykologen rykkede jeg betydeligt i en positiv retning. Inden for kortere tid end først forventet. Fra konsultation til konsultation kunne jeg i anden halvdel af forløbet mærke, at jeg gik i den rigtige retning. Jeg skulle selv yde en indsats, men det viste sig at være nemmere og gå hurtigere, end jeg troede. Kvinde 29 år.

Henvendelsesårsag: Angst

Jeg synes, det har været godt. Jeg er blevet bevidst om min angst, som har gjort, at jeg har fået det bedre med mig selv samt rykket mig i skolen. Josefine har givet mig det skub, som skulle til, for at jeg kunne få bedre karakterer. Kvinde 18 år.

Henvendelsesårsag: Søvnproblemer/mareridt

Jeg har fået hjælp til at forstå mine mareridt og forskellige redskaber til at gøre min egen hverdag lettere. Bare det at få talt om det hos en, der faktisk gerne vil lytte, hjalp en hel del. Kvinde 17 år.

Henvendelsesårsag: Nedtrykthed

Det har været rigtigt godt og ændret en masse synspunkter for mig. Jeg har fået det meget bedre og er rigtig glad for, at jeg valgte at komme her. Kvinde 16 år.

Henvendelsesårsag: Stress/nedtrykthed

Jeg har fået mere overskud og er blevet gladere. Jeg har lært mange ting, deriblandt at det er mig selv, der skal styre mit liv, og ikke andre. Timerne her har været super lærerige, men også rigtig hyggelige. Der er en supergod atmosfære, og man føler sig virkelig velkommen. Tusind tak for de hyggelige timer. Al den viden, jeg har fået, vil jeg virkelig gøre brug af for fremtiden. Psykologerne her er rigtig søde og imødekommende – alt i alt et rigtigt dejligt sted at komme. 17 år.

Henvendelsesårsag: Stress/arbejdsrelateret

Det var godt for mig, fordi jeg fik nogle redskaber, jeg kan bruge personligt og i forhold til mit arbejde fremover, så jeg bliver bedre til at passe på mig selv. Jeg vil til enhver tid komme igen og få hjælp her. 53 år.

Henvendelsesårsag: Stress

Jeg har gået til individuelle timer hos Josefine. Jeg er alt i alt rigtig godt tilfreds med mit udbytte af samtalerne og finder Josefine meget kompetent. Om det blot er et tilfælde, eller om Josefine kan se/aflæse, hvordan hun skal levere sit budskab, ved jeg ikke, men det fungerer rigtigt godt, og sjældent har jeg fået så mange øjenåbnere/”spark” og klap på skulderen. Kvinde 28 år.

Henvendelsesårsag: Ikke oplyst

Det har været en stor hjælp at få analyseret mine handlemønstre. Jeg forventer at have stort udbytte af de værktøjer, jeg har fået. Stemningen på klinikken er meget engageret og imødekommende. 51 år.

Henvendelsesårsag: Stress

Rum til at mærke efter. Hjælp til konkret at håndtere stress. Hjælp til at stå ved egne følelser og bede om hjælp. 44 år.

Henvendelsesårsag: Ikke oplyst

Forløbet har hjulpet mig meget. Det har givet mig en større forståelse af mig selv og mine tanker, og det har lært mig at se på virkeligheden med andre øjne – mere realistiske. Keg ???

Henvendelsesårsag: Stress

På tre timer fik jeg uvurderlig hjælp til at håndtere stress på min arbejdsplads. Det var tre hårde timer med forberedelse, gråd og selverkendelse. Jeg kunne vende tilbage til min arbejdsplads med ny arbejdsglæde og overskud, hvilket jeg ikke havde følt længe. Tak for hjælpen endnu engang. PS: Jeg håber og tror ikke, vi ses igen, selvom det også har været et hyggeligt møde. Kvinde 36 år.

Henvendelsesårsag: Depression

Det er en rejse mod at lære mig selv bedre at kende og lære at holde af mig selv. Se det potentiale i mig selv , som andre godt kan se. 34 år.